diumenge, 19 de gener del 2014

London Memories (2)

DIA 3
El nostre tercer dia a Londres comença amb una visita al mercat de Camden
Per arribar-hi hem d'utilitzar el metro perquè queda força apartat del centre de la ciutat. De tota manera us recomano que us prengueu un matí per visitar-lo, val molt la pena. El recinte de Camden s'ha anat fent gran amb el temps però la seva part històrica està localitzada en uns antics estables de cavalls, recuperats i rehabilitats per albergar les botigues i parades que hi trobareu avui en dia. La zona és fantàstica per a trobar productes originals, de disseny o d'importació. Un mercat amb un aire bohemi que enamora, us ho asseguro. 
Camden market
Entrada al Camden Market
Camden market
Parades curioses a Camden
Després de voltar i voltar per tot Camden, vam dedicar-hi més de dues hores, ens dirigim cap a Regent's Park. Passejant pel parc ens anem trobant uns animalons molt simpàtics, que s'acosten a la gent buscant menjar; esquirols! La veritat és que em van fer moltíssima gràcia... digueu-me fava! :D. Com que el viatge intenta ser low cost, aprofitant la cuina de l'alberg ens hem fet uns entrepans de llom que ens mengem a Regent's Park abans de començar la visita al museu de cera. El Madamme Tussauds Museum és un dels millors museus de cera que he vist mai (sí, és cert, no he estat al de NY... tot arribarà). No us avorriré amb les 50.000 fotos que vaig fer d'estàtues de cera aconseguides de tal manera que havíem de remirar 30 vegades per assegurar que eren de cera. Només us deixo una foto amb un noi, molt ben plantat, que em va convidar a sopar aquella nit ;).


Regent's Park
Esquirol a Regent's Park
Madamme Tussauds Museum
Sopant amb en Clooney al Madamme Tussauds
Sortint del museu de cera ens dirigim a aprofitar els últims raigs de llum a Hyde Park. (amb metro, també). Recordeu el que us deia dels colors de la tardor a Londres? Doncs aquí es manifesten amb tota la seva esplendor! Quina pau passejar pel parc, veient com els londinencs l'usen per fer esport sols, en família o inclús per fer entrenaments d'esports col·lectius. Realment és un passeig que no us podeu perdre.
Hyde Park
Hyde Park
Al final de la ruta per Hyde Park arribem davant l'auditori Royal Albert Hall que s'alça majestuós amb la seva cúpula immensa i la seva forma rodona just davant l'estàtua de l'Albert Memorial
Royal Albert Hall
Albert Memorial a Hyde Park
DIA 4
Aquest és el nostre últim mig dia a Londres i fins ara havíem tingut la sort que no ens plogués. Però una viatge a Londres al novembre sense pluja, no seria un viatge complet, i per tant, avui, plou.
De tota manera ens queda una part important de la ciutat per veure així que, paraigües en mà, ens dirigim cap al Tower Bridge
Tower bridge
Tower Bridge
Caminem a través del pont per poder assaborir la seva arquitectura però finalment la pluja es posa severa i el paraigües ja no ens fa servei. Caminem per la riba del Thames de nou, en direcció al Millennium Bridge (ja us havia avisat que tornaríem a la zona ;) ) i arribem, xops del tot, a la porta de la Tate Modern, la galeria d'art modern que es troba just davant el pont de Foster & Partners. Evidentment, entrem.
La galeria té una zona de visita gratuïta i una altra de pagament. Quan hi vam arribar hi havia una exposició sobre el Pop Art realment interessant. 
Tate Modern des de Millennium Bridge
Després de recórrer totes les zones gratuïtes del museu fem la tradicional "frikada" d'arquitecte que ens permetem a cada viatge. Us explicaré el meu secret... M'agrada prendre un cafè (més no, perquè no em puc permetre grans àpats en llocs cars) a les cafeteries dels edificis d'arquitectura moderna que visito. És com si diguéssim, una col·lecció. L'ampliació de la Tate Modern, les dues plantes de dalt de tot de l'antiga fàbrica, totalment vidriades, són un projecte dels arquitectes suïssos Herzog & de Meuron (els mateixos de l'edifici Fòrum de Barcelona, aquell triangular) i a més, en aquest cas, ofereixen unes vistes de la cúpula de Saint Paul's Cathedral que mereixen, de sobres, el que val el cafè amb llet. I així, de passada, recullo el cromo de Londres per a la meva col·lecció particular.
Vistes a Saint Paul's Cathedral des de la cafeteria de la Tate Modern
Finalment el temps ens dóna una treva i ens permet tornar a l'alberg tranquil·lament per recollir les maletes i acomiadar-nos de la ciutat. Abans de marxar, però, des del Millennium Bridge podem veure perfectament l'skyline de la zona de negocis de Londres, la City. No ens ha arribat el temps per acostar-nos-hi i ens haurem de conformar amb aquesta imatge, però vosaltres, si teniu més temps, acosteu-vos-hi. 
City London
Skyline de la City
I fins aquí la nostra visita a Londres, sens dubte, una ciutat policultural i integradora, que captiva des del primer minut.

PD: Una curiositat de la ciutat; fixeu-vos en els passos de vianants, en tots ells trobareu les inscripcions look right i look left per indicar cap on s'ha de mirar per controlar els cotxes, que circulen pel carril contrari del que la resta d'europeus estem acostumats.
look left look right london
Pas de vianants londinenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari