3 dies per descobrir la ciutat eterna
Qualsevol moment és bo per visitar una de les capitals europees amb més història del continent i no fa falta gaire res més que 3 dies, sencers, i moltes ganes. A Roma s'ha de caminar molt. Val la pena descobrir la ciutat a peu, respirar l'aire dels carrers de Trastèvere i passejar pel costat del Tíber mentre t'acostes al Vaticà. Així que col·loqueu unes sabates còmodes a la maleta i gaudiu de l'ambient romà!
Hi ha vàries maneres d'arribar a Roma des de Catalunya; per terra, mar o aire. Tenim una bona oferta de vaixells i vols que ens acostaran fins la capital italiana i la decisió depen quasi més del temps que tinguem per dedicar al viatge, que no pas dels diners que ens vulguem gastar. Per una escapada curta, com la nostra, hem escollit l'avió.
Visitar Roma vol dir moure's principalment dins un cercle delimitat pel Vaticà, la Plaça Popolo, l'estació de Termini, el Colosseo i el barri de Trastèvere. Per aquest motiu ens hem allotjat en un petit apartament ben a prop del barri de Trastèvere, però a la banda dreta del riu, i hem fet tots els desplaçaments a peu.
La nostra visita comença per la part nord de la ciutat.
DIA 1
El primer contacte amb la ciutat comença a la vora esquerra del riu Tíber, al Castell Sant'Angelo. Podeu visitar el seu interior si teniu més dies per passar a la ciutat, però aneu en compte amb les cues! A Roma si no arribeu molt aviat al matí als llocs és molt difícil que no hagueu de fer cua per entrar als monuments. En el nostre cas i per una qüestió d'hores, no vam entrar dins la fortalesa.
Des de la mateixa porta del castell podem veure una fantàstica perspectiva de la plaça del Vaticà, aquella que s'omple de gom a gom quan s'escull un nou Papa, però no arribem fins allà, deixant la visita al Vaticà pel dia següent. Travessem el riu pel pont que porta el mateix nom, escortat per estàtues d'àngels de marbre blanc fins arribar a la riba dreta del Tíber.
Castell Sant'Angelo |
Pont Sant'Angelo amb el Vaticà de fons |
Seguim la visita al cor de Roma arribant-nos fins la Plaça Popolo, la plaça que es troba més al nord de totes les que s'han de veure. Aquesta plaça està presidida per un obelisc egipci dedicat a Ramsés II. És el segon més alt de Roma, amb 24m, o 36m si contem el pedestal. Si l'observeu amb atenció podreu veure-hi les inscripcions gravades.
Obelisc egipci a la Plaça Popolo |
Plaça di Spagna |
La nostra ruta segueix en direcció sud, endinsant-nos pel més estricte casc antic romà fins arribar a la famosa Fontana di Trevi. La font apareix situada en una cruïlla estreta, entre tres carrers estrictament de vianants, tan espectacular com plena de turistes. Ja veureu com us costa un món aconseguir-ne una bona foto... però no us preocupeu, la millor fotografia és la que se us gravarà a la retina.
Fontana di Trevi |
Els voltants de la Fontana di Trevi trobareu infinitat de llocs per menjar pasta i pizza que, sorprenentment, ofereixen preus força assequibles. A Roma menjar no és car si us limiteu al plat únic, però les begudes fan pujar considerablement la factura final. Us recomanem que busqueu menús tancats, que incloguin el beure.
Després de dinar continuem amb la ruta pel centre romà i ens dirigim al Panteó i la Plaça Navona. L'accés al Panteó és gratuït.
A la Plaça Navona torbem la Fontana dei Fuimi i per sorpresa nostra un mercat de parades d'art, que donen un aire encara més bohemi a aquesta part de la ciutat. La plaça, de forma molt allargada, ens ha semblat realment curiosa.
Acabem el dia gaudint de l'ambient romà, amb un gelat italià realment bo que trobareu en qualsevol racó de la ciutat.
Després de dinar continuem amb la ruta pel centre romà i ens dirigim al Panteó i la Plaça Navona. L'accés al Panteó és gratuït.
Panoràmica interior del Panteó |
Parades d'art a la Plaça Navona |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari