dissabte, 15 de febrer del 2014

Malta: desitjant que arribi l'estiu... (2)

DIA 3
Avui sí. Avui dedicarem el dia a avorrir-nos de la Blue Lagoon, atracció turística per excel·lència de Malta. Per arribar-hi ho hem de fer obligatòriament amb ferri perquè a l'illa de Comino no s'hi pot accedir amb cap mena de vehicle. Com us explicava al principi de la part 1 del viatge a Malta, en aquesta illa només hi ha un càmping i un "xiringuito" a la Blue Lagoon. 
Blue Lagoon Malta
Aigües cristal·lines a la Blue Lagoon - Comino

Ferris n'hi ha des de varis punts de l'illa. El podeu agafar a Sliema o a Cirkewwa, des d'on teniu molta més flexibilitat d'horaris. Tots els ferris fan el trajecte directe Malta-Blue Lagoon i a la tornada voregen l'illa de Comino per ensenyar la seva costa escarpada i plena de coves. Aneu en compte quan agafeu el ferri perquè la Blue Lagoon té dues bandes i us heu d'assegurar que us portaran a la vora on hi ha els serveis. A l'altra banda, hi ha una petita platgeta de sorra però no hi ha cap tipus de servei, així que si opteu per aquest costat més verge no oblideu aigua, menjar i tot el que pugueu necessitar. Penseu que el sol a Malta pica moltíssim per la seva posició geogràfica. Aneu en compte i molta crema solar!
Blue Lagoon Malta
Blue Lagoon - Comino
Blue Lagoon Malta
Blue Lagoon - Comino
Passem tot el matí i migdia en aquest paradís i quan estem ben farts de sol tornem cap a l'illa de Malta. 

La segona parada del dia la fem a Mellieha un petit poble que conserva tota la fortalesa medieval i un encant realment sorprenent. A més, ensopeguem les festes del poble i per tant una decoració folklòrica ben bonica. Us recomano que us prengueu un parell d'hores per recorre els carrers i perdre-us en els detalls que ens regala i que feu un cafè al bar que trobareu dalt de tot del turó on es situa el poble.
Mellieha
Mellieha
El sol és esgotador, ja ho sabeu, però avui no podem deixar de visitar el poble pesquer maltès per excel·lència: Marsaxlokk, on evidentment anem a sopar bon peix vora el mar. 
El passeig està replet de restaurants amb les terrasses tocant a l'aigua, al costat de les barques de pesca malteses, decorades de colors vius i generalment a mà.  
Marsaxlokk Malta
Plaça de Marsaxlokk
Barca Malta
Detalls pintats a mà d'una barca típica
DIA 4
El quart dia a Malta el dediquem a visitar l'illa de Gozo, la gran oblidada pels turistes. Per arribar a Gozo ens tornem a acostar al moll de Cirkewwa i embarquem amb el cotxe i tot per poder recórrer l'illa amb llibertat. El ferri ens deixa a Mgarr i des d'aquí enfilem cap a la capital: Victòria per visitar la seva Mdina, o ciutadella, on hi trobem també la presó de l'illa.
Malta Gozo
Dibuixos conservats a les parets de la presó de Gozo
A les parets de la presó de Gozo podreu veure moltíssimes inscripcions que feien els presos durant les seves estades: vaixells somiant llibertat, cares recordant les famílies i inclús petjades o mans per deixar constància de la seva estada. Realment interessant.

Deixem Victòria enrere i enfilem el camí a la visita de l'església de Ta Pinu. Aquesta construcció té un encant especial pel seu entorn. L'església es troba al mig del no res. Una gran construcció on s'arriba a través d'una carretera sense sortida que porta precisament a aquest lloc de culte. Us recomano que us hi acosteu.
Ta Pinu Malta
Església de Ta Pinu
La tercera parada a Gozo és la seva atracció principal: la Azure Window. Un lloc realment preciós que no entenc com és possible que els visitants del país es deixin perdre. L'erosió del mar i el vent ha creat un arc natural de grans dimensions que fa les delícies dels aventurers que s'arriben a Gozo. Per mala (o bona) sort nostra s'acostava una tempesta de les que fan història. A Malta deu ploure aproximadament 4 dies durant l'any i ves per on... el vam enganxar! 
Azure Window Gozo Malta
Azue Window
Azure Window Gozo Malta
Vistes des de dalt de l'Azue Window
Azure Window Gozo Malta
Fungus Rock (Azure Window)
Just darrer de l'Azure Window trobareu el Dwejra Inland Sea. Una zona de mar interior, una platja on el mar entra per una petita escletxa a la roca i on, tot i la mala mar que veieu a la fotos ens vam banyar! Realment interessant.

La tornada amb el ferri va acompanyada amb una autèntica tempesta elèctrica, tota una experiència.

DIA 5
Últim dia a Malta i pluja intensa... ja és mala sort! La nostra idea era visitar la Blue Grotto amb barca, un passeig que ens vam quedar amb les ganes de fer i que ha de ser realment bonic. :(
Canviem de plans i anem a visitar la cova Ghar Dalam, a les afores de Birzebbuga. Quan arribeu podreu visitar el petit museu de l'edifici d'accés a la cova, on veureu esquelets dels animals trobats durant les excavacions. La Ghar Dalam és una cova prehistòrica sense sortida que es va utilitzar com a refugi antiaeri durant la segona guerra mundial.
Ghar Dalam Malta
Interior coves Ghar Dalam
Sortint de la cova sembla que el temps millora i decidim arribar-nos a la Blue Grotto per si tenim sort i les barques han decidit posar-se a treballar. Sense sort, suposem que el mar no està prou calmat per sortir amb els tours marítims, així que ens conformem amb un bon dinar davant el mar en un dels restaurants de la zona on hi ha l'accés a la cova i amb una visita per terra ferma.
Blue Grotto Malta
Blue Grotto
Aquí us demostro que hi era en persona!
Després del tour la pluja torna a fer-nos la guitza i ens refugiem a l'apartament fins ben entrat el vespre, quan sortim a gaudir de l'última posta de sol maltesa. Demà tornem cap a casa i passegem per Sant Julian per acomiadar-nos d'aquest mini país.

A reveure Malta! 
Malta
Malta des del cel

*Si voleu veure la primera part de la ruta la trobareu a Malta: desitjant que arribi l'estiu (1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari