dissabte, 1 de març del 2014

Post especial CARNAVAL!

Per CARNAVAL tot s'hi val!
carnaval
Màscara veneciana
Avui tinc ganes de sortir-me del guió i fer un post diferent, un post adaptat a la data i a la festa que avui comença amb tot el seu esplendor. El carnaval es viu amb més o menys intensitat a tot el món però és indiscutible que hi ha uns carnavals TOP TEN que en certa mesura tots coneixem (o no...). Per aquest motiu i perquè és una festa que m'entusiasma us vull fer una recopilació de carnavals del món i del nostre país, un recull dels llocs que heu d'apuntar a l'agenda per visitar durant aquestes dates i no badeu, que hi ha feina!

Començarem amb els 10 millors carnavals de tot el món (fotografies extretes de google imatges, què hi farem... no he pogut anar a tots! ;p )


1.- Venècia (Itàlia)
El més famós i conegut del món; popular per la seva elegància amb màscares treballadíssimes i de valors incalculables. La ciutat és preciosa tot l'any però per carnaval desplega tots els seus encants. Indescriptible i ben romàntic!
carnaval venecia
Carnaval de Venècia
2.- Río de Janeriro (Brasil)
Conegudíssim entre els carnavals del món, el de Río de Janeriro és el carnaval amb més fama de gresca i bogeria. Els carrers de la ciutat s'omplen d'impressionants vestits que més que disfresses són tresors. Un imprescindible pels que vulgueu viure en carnaval intensament i sense horaris.
carnaval Río de Janeiro
Carnaval de Río de Janeiro
3.- Tenerife i Cádiz (Espanya)
Els dos carnavals més coneguts d'Espanya i m'atreviria a dir la Península Ibèrica; reines del carnaval inspirades en el carnaval de Río, rues llarguíssimes, chirigotas i molta festa i humor és el que trobareu si viatgeu per terres espanyoles per carnaval. A més, si decidiu anar fins a Tenerife podreu gaudir del sol i la calor que tanta falta ens fa als que vivim on l'hivern és fred i gris.
Carnaval tenerife cadiz
Carnavals a Tenerife i Cádiz
4.- Galícia - Ourense (Espanya)
En gallec entroido, és una festa que té el seu orígen en el món agrícola i que la comunitat ha mantingut fins a dia d'avui on els participants llueixen les seves màscares gallegues. Els pobles que més viuen aquest carnaval tradicional però no per això menys atractiu són Laza, Verin, Xinzo i Viana do Bolo. 
Carnaval galicia
Carnavals a Ourense
5.- Veracruz (Mèxic)
Les rues de la ciutat mexicana recorren el Boulevard Manuel Ávila Camacho amb desfilades d'impressionants vestits femenins, on les dones són les absolutes protagonistes. Joies de roba que serveixen només un cop a la vida fetes expressament per il·luminar a tots els visitants. Un carnaval que se celebra des de 1866 quan Veracruz formava part de l'imperi Maximilià.
Carnavals a Veracruz
6.- New Orleans (Estats Units)
El més famos és el Mardi Gras on durant dues setmanes seguides es fan desfilades diàries. Amb el mateix nom trobem carnavals a New Orleans, Luisiana i Mobile. Els seu nom vol dir dimarts gras, semblant al nostre dijous gras. Si teniu vacances i podeu agafar-vos dues setmanes en època de carnaval realment és una opció a considerar. 15 dies de gresca sense fi!
Carnaval New Orleans
Carnavals a New Orleans
7.- Notting Hill (Anglaterra)
Un carnaval celebrat al mes d'agost? Doncs sí, Notting Hill Carnival té lloc l'últim diumenge d'agost a Londres esdevenint el festival de carrer més gran de tota Europa. A la capital anglesa es reuneixen marxants vinguts de totes les illes del Carib on es parla anglès, així com alguns d'Àfica i evidentment londinencs i turistes surten al carrer a ritme de rumba. Us animeu?
Carnavals a Notting Hill (Londres)
Carnavals a Notting Hill (Londres)
8.- Nice (França)
En un entorn privilegiat s'agrupen carrosses, caps grossos i grups de música que desfilen pels carrer de la ciutat, il·luminada amb milers i milers de bombetes de colors. Niça acull un dels carnavals més coneguts d'Europa amb la seva tradicional "batalla de les flors" que no us podeu perdre si voleu gaudir un carnaval diferent i ben florit!
carnaval nice niza
Carnavals a Nice
9.- República Dominicana
Un altre dels carnavals més coneguts del món i més sonats! A la República Dominicana el carnaval és una de les celebracions més colorides i alegres del país. Una experiència que s'ha de viure.
Carnaval republica dominicana
Carnavals a República Dominicana
10.- Encarnación (Paraguay)
I per acabar un altre festa de disfresses a Amèrica del Sud, la reina dels carnavals. A Encarnación s'apleguen més de 30.000 turistes cada mes de febrer per gaudir de l'atracció turística més gran del país que s'ubica al Sambodromo. Carnavals amb ritme!
carnaval encarnacion
Carnavals a Encarnación

I després d'aquesta llista, no teniu unes ganes boges de disfressar-vos i sortir a fer gresca tot el cap de setmana! Doncs per això, i perquè pugueu gaudir del carnaval ben a prop us faig un mini rànquing (com un bonus track al post) dels carnavals catalans amb més renom! 

1.- Sitges
Com no podia ser d'altra manera Sitges encapçala la llista dels carnavals catalans. Hi heu estat? 
Més informació a http://www.sitges.cat/carnaval/
carnaval sitges
Carnavals a Sitges
2.- Solsona
Un carnaval on no podeu deixar de tastar els pixats de ruc!
Més informació a http://www.carnavalsolsona.com/
carnaval Solsona
Carnavals a Solsona
3.- Platja d'Aro
I el tercer de la llista és Platja d'Aro, amb una rua a la tarda que es pot gaudir en companyia dels més petits.
Més informació a: 
http://ciutada.platjadaro.com/informacio/pdf/LlibretCarnaval%202014_CAT.pdf
carnaval platja d'aro
Rua de tarda a Platja d'Aro
4.- Barcelona
Com no podia ser d'altra manera el carnaval de la nostra capital és un dels més importants de Catalunya. La ciutat s'omple de carrosses i comparses per tot arreu durant tots els dies que dura la festa.
Més informació a http://www.bcn.cat/carnaval/ca/index.html
carnaval barcelona
Carnavals a Barcelona
 5.- Torelló
El carnaval de terra endins de Torelló es troba entre els millors del món i dallò més sonat. Us animeu?
Més informació a http://www.carnavaltorello.cat/
Carnaval torelló
Carnvals a Torelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari