dilluns, 13 de gener del 2014

Excursions d'un dia (1): Salses - Le Château

Visita a la fortalesa de Salses

panoràmica castillo Salses
Panoràmica del Castell de Salses

A poc més d'una hora de l'Escala, el meu poble, i el lloc des d'on escric aquest blog ;), trobem aquesta imponent fortalesa de la regió francesa del Llenguadoc-Rosselló, un dels castells més ben conservats de la Catalunya Nord. La construcció, tal com la podem visitar ara, data de l'any 1.505 i és una visita que us recomano per a convertir qualsevol diumenge d'aquells poc productius en un dia ben profitós! De fet nosaltres hi vam anar un dia així; ens vam llevar tard, feia un sol de març imponent i vam improvisar l'excursió en menys de 10 minuts (tot i que no us enganyaré, el destí ja el tenia "clitxat" de feia dies...).  
Arribant a la localitat del mateix nom, Salses-Le Château, trobareu molt ben indicat el camí per arribar al castell. Al final d'un llarg carrer deixem el cotxe en un aparcament gran i, el més important, gratuït! I des d'aquí pugem al Castell que es troba a aproximadament 5 minuts caminant.

L'entrada al castell val 7.50€/persona (4.50€ l'entrada reduïda) i inclou visita guiada en francès, anglès, alemany, castellà o català, de més o menys 50 minuts. Trobareu més informació sobre tarifes, horaris i dies d'obertura clicant aquí.

Entrem pel pont i porta d'accés principal fins al patí central de la fortalesa, on hem d'esperar una mica perquè comenci la visita guiada. Al voltant de la galeria porticada que dóna la volta a tres de les quatre façanes del patí, fem temps visitant totes les sales obertes, que donen a aquest espai.

galeria porticada Salses Le Chateau
Galeria porticada
"Garita" central del pati principal
La visita guiada recorre tot l'interior del castell: la capella, les sales nobles, les zones de rebost, el dipòsit d'aigua, el forn... i la guia ens explica com vivien dins aquells murs fa més de 500 anys. Una de les coses que més ens sorprèn són els trucs i les estratègies que utilitzaven els seus habitants per protegir-se dels atacs enemics, col·locant estratègicament uns petits forats on recolzaven els canons de les armes per a disparar a qualsevol intrús que volgués accedir dins els gruixuts murs.
Plànol Castell Salses
Plànol castell
mirilla armas
Espiell per a armes 
Habitació rei
Sala noble amb xemeneia privada
Inspeccionant les entranyes del castell de Salses
Les sales interiors del castell també ens ofereixen boniques vistes del pati central de la fortalesa, amb la "garita" central i tota la galeria porticada davant els nostres ulls. 

Vista general pati central
Un cop acabada la ruta guiada per dins la fortalesa us recomano que doneu la volta a la construcció per l'exterior, tal com vam fer nosaltres. És bonica la imatge que ofereixen les torres de vigilància de les quatre cantonades, perfectament conservades. Podeu vorejar tot el seu contorn sense patir, l'antic fossar està sec i no hi ha ni un cocodril! ;)
Vista exterior de la fortalesa
Panoràmica exterior
Vorejant el castell de Salses
Tornant al cotxe aprofitem per parar a la botiga de venda i tast de vins de la zona que hi ha just al costat de l'aparcament on hem deixat el cotxe. Pareu-hi, si teniu temps, i degusteu les varietats que ofereixen, acabarà de fer complet el dia. 

I no ho dubteu, feu una escapada de diumenge sempre que pugueu. Mireu al vostre voltant perquè segur que, molt a prop, hi ha llocs preciosos per visitar que convertiran un cap de setmana qualsevol en un cap de setmana diferent i profitós. 

I vosaltres, quines escapades improvisades heu fet? Quins llocs prop de casa us han sorprès? Acostumeu a fer escapades d'un dia?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari