divendres, 24 de gener del 2014

Excursions d'un dia (2): Cotlliure

Un dia a Cotlliure
cotlliure
Postal típica de Cotlliure
Quan et toca treballar durant l'estiu, en un poble de costa com l'Escala, i veure com tothom gaudeix de les vacances mentre tu et tanques en un despatx a dibuixar plànols o, el que és pitjor, a omplir paperassa i més paperassa, l'únic consol que et queda és poder escapar els diumenges a fer el turista. 
Cotlliure és un poblet de la Catalunya Nord, petit i amb un encant especial, que podeu visitar en un sol dia, tot i que si en teniu tres us recomano que els hi dediqueu.

Per arribar-hi, venint des de Catalunya, heu de passar la frontera i dirigir-vos capa Le Boulou. Un cop aquí agafeu la carretera D618 en direcció a Argeles Sur Mer i continuar uns quants, pocs, quilòmetres més fins a Cotlliure.
Un cop al poble mireu d'aparcar, cosa complicada de fer de manera gratuïta. En el nostre cas vam deixar el cotxe a l'estació de tren. És zona blava però força assequible i prop del centre, és a dir, de la platja.

Perquè us situeu millor aquí us deixo un mapa del poble amb els quatre punts bàsics, que estan tots junts, que heu de visitar.


Plànol visita a Cotlliure
El nostre dia a Cotlliure comença amb una visita al Château Royal (1). L'entrada no és cara, no arriba a 4€/persona, però si sou estudiants i porteu el carnet a sobre tindreu una mica de descompte.
El castel,l situat a l'extrem dret de la platja del centre de Cotlliure, data de l'any 673 i va pertànyer a diversos propietaris; des del compte del Rosselló fins a mans dels reis francesos, passant pels reis d'Aragó i la dominació espanyola. 
L'any 1939 el castell es va convertir en una presó, convertint-se en el primer campament disciplinari per a refugiats i militars republicans de la Guerra Civil Espanyola. 
Ara emmarca el paisatge típic del poble juntament amb l'església Notre Dame des Anges (2), a la part esquerra de la platja.
vista cotlliure collioure
Notre Dame des Anges i Chapelle Sanit-Vincent des del Château Royal
interior castillo real cotlliure collioure
Reflexos dels vitralls a la pedra. Interior del Chàteau Royal
Vistes des del castell
Notre Dame des Anges
Notre Dame des Anges des del Château Royal
Sortint de la visita del castell ens disposem a recórrer el litoral de Cotlliure, sota un sol matador. Us recomano que porteu aigua fresca a la motxilla si voleu fer la visita perquè, tot i ser curta (no hi ha massa metres de litoral en aquest recorregut) el sol apreta amb força a l'estiu.
Caminem cap a l'església de Notre Dame des Anges. Des d'aquí la perspectiva ens permet fer bones fotos del castell que acabem de visitar.
Château Royale Cotlliure Collioure
Château Royal des de Notre Dame des Anges
Continuem vorejant la platja de Cotlliure fins arribar a la petita Chapelle Saint-Vincent (3), una petita ermita situada sobre roques de pissarra a l'extrem del litoral de Cotlliure. En aquest punt podreu gaudir d'una mica d'ombra i contemplar la façana marítima del poble, amb les cases construïdes totalment a tocar del penya segat.
Chapelle Saint-Vincent Collioure Cotlliure
Chapelle Saint-Vincent
Façana marítima de Cotlliure des de la Chapelle Saint-Vincent
Cotlliure Collioure
Notre Dame des Anges emmarcada
Per acabar la ruta vora el mar caminem fins al far (4), al final del dic que tanca la platja de Cotlliure i que comença just a la formació rocosa on estem, a la Chapelle Saint-Vincent.
Des d'aquí tindrem la vista que ens ofereixen la majoria de guies i imatges de Cotlliure: les dues platges principals del poble, el Château Royal i l'església de Notre Dame des Anges, una panoràmica realment recomanable.
panoramica cotlliure collioure
Panoràmica de Cotlliure
Després de la visita estiuenca, amb una calor força esgotadora, podeu passejar pels carrers del nucli antic del poble; pintorescos i plens d'ombres que s'agraeixen infintament. A més, és l'hora de dinar així que la volta serà perfecte per escollir restaurant. No tindreu problemes, n'hi ha moltíssims i per a totes les butxaques combinats amb botiquetes de souvenirs i de productes artesanals. 
Carrers de Cotlliure
Carrers de Cotlliure
Després d'escollir un lloc per dinar i omplir la panxa, decidim fer la migdia a la platja, que ja ens toca, després d'un matí intens de visita turística, una mica de panxing abans de tornar cap a casa.

I abans d'acabar aquest recorregut us deixo una curiositat de Cotlliure; fixeu-vos en les banderes que es poden veure des del punt més alt del Château Royal. Sense perdre els orígens... ;)
Banderes a Cotlliure
Banderes a Cotlliure

PD: Si teniu alguns dies per quedar-vos al poble podeu visitar el fort de Saint Elme, situat al turonet que separa Cotlliure de Port Vendres i des d'on segur qut tindreu unes vistes impressionants de la badia.

2 comentaris:

Deixa el teu comentari