dijous, 9 de gener del 2014

Una escapada a Roma (Dies 2 i 3)

Dia 2
El matí del segon dia a Roma el dediquem al Vaticà. Pugem cap a la ciutat caminant, vorejant el riu Tíber, gaudint del paisatge i el camí. No és un trajecte curt des de Trastévere, on tenim l'apartament i hi ha autobusos regulars que ens hi acostaran si no volem fer-nos la caminada.

Us recomanem, de nou, que aneu ben d'hora al Vaticà. Nosaltres vam arribar a les 10:30h i ja ens vam trobar amb una cua de més de 3h per entrar als museus (on es pot visitar la Capella Sixtina) cosa que ens va fer desistir d'entrar-hi, renunciant a veure un dels símbols de Roma. També hi havia molta cua per entrar a la Basílica de Sant Pere (entrada gratuïta) però si espereu al migdia, a partir de les 13h, podreu entrar sense esperar, com vam fer nosaltres. :)
Postal de Roma
Interior de la Basílica de Sant Pere
La Pietá (Miquel Àngel)
La visita al Vaticà ens ocupa tot el matí així que ens aturem a menjar una pizza i seguim amb la ruta tornant al sud de la ciutat i baixant fins la Bocca della Verittá. La famosa boca es troba dins l'església de Santa Maria in Cosmedin. Podreu fer-vos la fotografia amb ella per un donatiu de 0.50€.
Bocca della Veritá
Ben a prop d'aquesta església trobareu el Circo Massimo, on els antics habitants de la ciutat gaudien de les curses de cavalls i que ara s'ha convertit en una gran esplanada de sorra, com veieu a la foto. Això sí, amb arbres i ombra per seure i descansar una estona després de la caminada important del dia.
Circo Massimo
Un cop recuperats tornem a posar-nos en ruta i ens dirigim al barri de Trastévere. De camí, passem per la Isola Tiberina i el Ponte Roto. Trastévere és un barri per "carrerejar", per gaudir-ne. Ple de restaurantets, bars, terrasses... ens va recordar una mica a l'aire de la Toscana, molt de pel·lícula de la Roma dels anys 50. Ens va enamorar i vam acabar el dia gaudint d'un autèntic capuccino italià en una de les seves terrasses.
Isola Tiberina
Trastévere
Deliciós cappuccino
Dia 3


L'últim dia a la ciutat el dediquem a la zona de l'imperial Colosseo, el símbol romà per excel·lència. Evidentment arribem a la porta a primera hora i comprem l'entrada que ens permetrà accedir conjuntament al Colosseo i al Foro Romano. És inevitable quedar-se embadalit mentre es baixa la Via del Fori Imperiali, amb el monument davant els ulls. La visita dels dos recintes us ocuparà un matí sencer, i llarg, així que agafeu força per esmorzar perquè hi ha molt per veure!

Colosseo
Colosseo Romano
Colosseo interior
Interior del Colosseo

Arco Constantino
Arc de Constantino
Foro romano
Foro Romano
Evidentment, després de tot el matí caminant sota el sol tenim el descans del dinar ben merescut. Un bon plat de pasta italiana en un restaurant de menú ens retorna l'energia que necessitem per afrontar l'última tarda a Roma.

A ben dinat caminem fins la Plaça Venezia, on s'alça l'escultura de l'Altar de la Patria i ens dirigim al Campidoglio, una plaça elevada amb un balcó que permet la visió anterior del Foro Romano, evidentment plena de turistes captant el moment.

Des d'aquí, a molt pocs metres, trobem el Teatro Marcelo, l'última visita del nostre viatge. Només es pot visitar per l'exterior, però val la pena vorejar-lo.
Teatre Marcelo
Teatro Marcelo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari