dijous, 16 de gener del 2014

London Memories (1)

Descobrint Londres 

Londres Big Ben
Imponent Big Ben

El viatge a Londres va ser un d'aquests que planifiques ràpid i impulsivament (igual que el de París que ja us explicaré més endavant). Durant els anys que vaig viure a Girona tenia la sort de tenir festa el dia de Sant Narcís (29 d'octubre) que genera un pont preciós amb l'1 de novembre. Ja m'enteneu...

La qüestió és que remirant destins amb bitllets d'avió assequibles va aparèixer Londres, una de les capitals europees més típiques, però on encara no havia estat mai. Evidentment, era el moment.

Vam arribar a Londres a la tarda per quedar-nos-hi 3 nits (per tant 2 dies sencers i 2 mitjos dies). La veritat és que per veure la ciutat és suficient, però ens hi haguéssim quedat una setmana sencera.


DIA 1
Igual que ens va passar a Dublín, arribem a la ciutat i ja és fosc (a les 5 de la tarda és negre nit a la ciutat, que recordeu, té una hora menys que aquí). Dormim en un alberg molt a prop de Chinatown i Picadilly circus, l'YHA Oxford Street. La situació és immillorable, molt a prop de la zona de compres de la ciutat (Oxford Street és el carrer on heu d'anar a mirar botigues londinenques) i també de la parada de metro del mateix carrer, per tant, molt ben comunicat. L'alberg té habitacions per a dues persones així que no patiu pel tema compartir amb 25 més ;).

Un cop col·locats comencem la ruta turística, a peu, per tot allò que ens queda prop d'on dormim. Comencem baixant per Oxford Street fins a Picadilly Circus, parada obligada a la ciutat i un lloc on és molt millor anar-hi quan és fosc. El que més ens va impactar: la quantitat de gent que creua amunt i avall, pels passos de vianants, a totes hores del dia. Una aglomeració constant. Aquí teniu la típica imatge de la plaça... 
Picadilly Circus
Des d'aquí ens arribem al barri de Chinatown, també molt recomanable per veure de nit, amb els llums de les milions de botiguetes, i finalment baixem fins a Tragalfar Square, la plaça on hi ha la National Gallery. Per qüestions de temps no podrem tornar a visitar-la de dia i aquí si que us dic que és una de les coses de les que em penedeixo. Si podeu, visiteu-la de dia.
Londres Chinatowm Gate
Porta d'accés a Chinatown
trafalgar square
Trafalgar Square
DIA 2
Una de les coses que més ens va sorprendre de la capital britànica és el degoteig constant de gent menjant. Des de bon matí (sortíem com a màxim a les 9h de l'alberg per aprofitar la llum del dia) fins que anàvem a dormir, trobàvem gent menjant. Va arribar un moment que érem incapaços de distingir si esmorzaven, dinaven o sopaven. Gent menjant als parcs, als carrers i dins els bars i restaurants que estaven permanentment oberts. Vam arribar a la conclusió que la diversitat de cultures i persones que viuen a la ciutat fa que cadascuna mantingui els seus hàbits horaris a les hores de menjar i que, per tant, no hi hagi una rutina concreta en aquest sentit. 

Tornant a la ruta, que em perdo en les anècdotes, el segon dia estava previst per esprémer les hores de llum. 
La primera parada és la Burlington Arcade, una galeria comercial mítica de la ciutat, fundada l'any 1.819 i una de les més antigues del món. Està situada al costat de Picadilly Circus, al número 51 de Picadilly Street, al barri de Mayfair. Val la pena passejar per aquests carrers, elegants i majestuosos, admirant les façanes dels edificis. La galeria té més de 200 metres plens de botigues de luxe, on dubto que us pugueu comprar massa cosa (i si podeu, endavant!) però són realment bonics de veure.
Burlington Arcade
Des d'aquí ens dirigim a la visita de la zona més coneguda de Londres. Comencem pel Buckingham Palace, on arribem just al moment del canvi de guàrdia. Una casualitat d'aquelles que passen poques vegades a la vida. Si teniu especial interès en veure'l us recomano que visiteu el lloc web on hi ha els horaris dels canvis de guàrdia detallats. Es posa fins al capdamunt de gent, així que us recomano arribar amb temps i agafar lloc. 
cambio guárdia buckingham palace
Canvi de guàrdia Buckingham Palace
buckingham palace
Buckingham Palace
Des del palau podreu caminar per St. James Park fins a la riba del Thames, arribant al Big Ben i les Houses of Parliament. Els colors de novembre als parcs de Londres eren impagables... 
En aquesta zona es concentra la visita típica de la ciutat: Westminster Abbey, el London Eye (podeu pujar-hi i gaudir de les vistes de la ciutat) i les vistes des de la vora del riu, a més del Big Ben i companyia. Realment, val la pena que perdeu una estona en descobrir tota la zona. Us deixo unes fotos perquè, en aquest cas més que en d'altres, una imatge val més que mil paraules! 
London Eye des de Saint James' Park
London Eye
Big Ben and the Houses of Parliament
Una de les meves fotos preferides del viatge: Skyline de London

D'aquí, decidim caminar per la vora del Thames per aconseguir la foto que veieu aquí sobre ;). Passejant per aquí trobareu el National Theatre i una zona per ciclistes, skaters i artistes de carrer, decorada amb milers de dibuixos.
Riba del Thames
Riba del Thames
La passejada per la vora del riu ens porta fins al Millennium Bridge que ens permet creuar fins Saint Paul's Cathedral (tornarem a passar per aquesta zona abans de marxar de la ciutat!). El pont, dissenyat al 1996 per Foster & Partners en col·laboració amb Arup i Anthony Caro, ens brinda una vista de la cúpula de la catedral al fons que, per mi, és una de les més boniques de Londres (enteneu-me, sóc arquitecta :P).
Saint Paul's Cathedral
Millenium Bridge i Saint Paul's Cathedral
La Catedral de Sant Pau domina imponent el barri. Us recomano que la volteu i que passegeu per la zona.

Tornem a l'alberg passant per Covent Garden i visitant el mercat del barri, amb el mateix nom. Dins el recinte trobareu botigues, restaurants i paradetes. A més a la zona per a vianants hi ha artistes de carrer fent espectacles. Aquesta és l'única zona de Londres on està permès fer-ho.

I per últim us vull explicar un secret. A la zona del West End es concentren tots els teatres musicals de la ciutat. Al voltant de l'avinguda Shaftesbury, Charing Cross Road i Leicester Square. Si no teniu cap musical concret en ment però us fa il·lusió veure'n algun, podeu aconseguir entrades de last minute als quioscs de TKTS, amb descomptes de fins al 50%. El quiosc oficial el trobareu a Leicester Square.
Quiosc de TKTS Londres
Quiosc TKTS
I fins aquí el segon dia a Londres. Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari